TalentMotivatieanalyse: inzicht in je drijfveren en talenten

Afgelopen jaar rondde ik mijn coachopleiding af, kreeg ik de kans om 100% van mijn tijd aan coachtaken te besteden bij bol.com en begon ik mijn eigen coachpraktijk.

Ik kijk terug op een leerzaam jaar, waarin ik dingen gedaan heb die ik van tevoren niet bedacht had (naast een eigen onderneming starten was dat oa ook een zaal van meer dan 200 mensen toespreken) en waarin ik enorm veel energie had in mijn werk. 

Ik doe mijn werk met veel plezier en ben erg gemotiveerd om als coach anderen inzicht te geven in hun talenten en ze vertrouwen te laten ontwikkelen dat te gaan doen wat ze graag zouden willen doen.

Ik gebruik verschillende methoden en technieken. Een methode waar ik de afgelopen periode bij bol.com veel mee heb gewerkt is de TalentMotivatieAnalyse. Ik heb op die manier, sinds vorig jaar november, al bijna 100 collega’s inzicht mogen geven in hun talenten, drijfveren en ontwikkelmogelijkheden. Je krijgt inzicht in wat van nature bij je past, hoe je meer energie uit je werk kunt halen en in welke richting(en) je je kunt ontwikkelen. Het mooie aan de TMA vind ik de sterke punten benadering: doe vooral dingen waar je behoefte aan hebt en energie van krijgt, zie dat als een talent en ontwikkel je van daaruit verder, dan ben je het meest gemotiveerd en het meest effectief (en richt je dus minder op de dingen waar je geen behoefte aan hebt, die van nature minder bij je passen). 

Je krijgt uitgebreid inzicht in je talenten en drijveren en ook in welke werkomgeving en managementstijl bij je past, je leerstijl en voor jou effectief en te vermijden communicatiegedrag. Als kers op de taart krijg je inzicht in je ontwikkelaanleg van een 50 tal competenties. Die je vervolgens kan matchen met de competenties’ van je eigen of een beoogde functie en indien gewenst met 360 graden feedback waardoor je inzicht krijgt in je ontwikkelruimte. 

Mijn coachees geven de TMA een gemiddelde NPS (aanbeveling) score van 9,25. Het helpt hen om:

  • ” Eigenschappen die ik zelf niet als talent beschouwde positiever te benaderen.”
  • “Er zaten een paar punten in die ik normaal niet zo graag toe zou geven. Juist door te benadrukken welke kwaliteiten ik daardoor heb, besef ik nu dat het heel prima is en dat ik het niet hoef te veranderen maar slechts een manier vinden om er zo mee om te gaan dat die kwaliteiten naar voren komen.”
  • “Het helpt mij om een goed beeld te krijgen waar mijn kracht echt zit, waar gemakkelijker “winst” te behalen valt voor mijn ontwikkeling.”
  • “De TMA heeft me geholpen om beter onder woorden te brengen waar ik goed in ben en waar ik behoefte aan heb. Ik heb woorden gekregen voor gevoelens die ik al had, maar waar ik niet precies de vinger op kon leggen. “
  • “De TMA is (in tegenstelling tot een hoop andere testen) een methode waarbij ik echt het gevoel heb dat de uitkomsten goed aansluiten bij wie ik ben. De inzichten die er uit voortkomen zijn daarom erg nuttig. Ik vind het ook fijn dat de methode niet alleen kijkt naar wie je bent, maar ook goed aansluit op welke rollen en functies dan bij je zouden kunnen passen.”

Wil jij ook meer inzicht in je talenten en drijfveren? Vraag je je af of je baan wel bij je past? Wat je kan, wat je wilt en waar je echt energie van krijgt?  Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek: lonneke@capaciteitcoaching.nl / 06-22949389 

#loopbaan #TMA #coach #talenten #drijfveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *