Over mij

Ik ben Lonneke de Wit-Schaart (1979). Getrouwd met Gert en moeder van Guus (2011) en Luce (2017).

Na mijn studie Bedrijfscommunicatie heb ik 7 jaar voor verzekeraars gewerkt op het gebied van digitale marketing.
Ik werk sinds 2008 bij bol.com. Bij bol.com heb ik ervaring opgedaan met Agile werken, ik ben een aantal jaar business analist en product owner geweest van teams die vernieuwingen en verbeteringen voor klanten doorvoerden in de webshop.

In 2012 ben ik leiding gaan geven en al snel ontdekte ik dat ik vooral de mensenkant daarvan erg leuk vond. Iemand helpen om zich verder te ontwikkelen, een volgende stap in een loopbaan schetsen en diegene daar daadwerkelijk naar toe begeleiden, faciliteren in een goede werk- privé balans, tijd en aandacht voor re-integratie trajecten.
Wat mij mede gemotiveerd heeft hierin zijn mijn eigen ervaringen.

Sluit aan bij je capaciteiten

Ik geloof dat je het meest gemotiveerd en effectief bent wanneer je focust op het  verder ontwikkelen en inzetten van je talenten. Je sluit dan aan bij dat wat er al is, bij wat je eigen behoefte is.
Ik help je inzicht krijgen in je kwaliteiten en wat je tegenhoudt & helpt om deze in te zetten.
Je bent goed zoals je bent, herken en erken je talenten en drijfveren en probeer daar zoveel mogelijk aansluiting bij te vinden.
Ik laat je zien hoe je dingen anders kunt bekijken waardoor je datgene wat minder in je natuur ligt een minder grote barrière voor je wordt en je vertrouwen krijgt dat te gaan doen wat jij zelf graag zou willen doen.

Hoe ben ik als coach

Ik ben begripvol, moedig aan, daag uit, zorg voor focus op jouw doelen. Ik ben praktisch ingesteld, ik houd van concrete acties. Cliënten omschrijven mij als integer, sensitief en een professionele coach die op een gestructureerde en plezierige manier coacht. 

Het voelt voor coachees als een veilige en vertrouwde omgeving op gelijk level onder andere door mijn luisterende oor, begrip en doordat ik af en toe ook dingen over mijzelf deel.
Wat men prettig vindt zijn mijn gespreksverslagen en het feit dat ik meedenk en mijn eigen netwerk daarbij in zet.

Coaching locaties

Ervaringen

Klaar om stappen te zetten

Bij mijn loopbaancoaching met Lonneke leerde ik kijken naar waar ik écht naar op zoek was in mijn werk in plaats van wat ik zou ‘moeten’ doen. Door aan de haal te gaan met mijn perfectionisme en moeite met onzekere situaties voel ik me na onze sessies klaar om stappen te zetten naar waar ik heen wil en hoe ik er kan komen!

Menno

Snel tot de kern van het probleem

Erg fijn samen mogen werken met Lonneke. Als coach weet ze goed te luisteren en scherpe vragen te stellen waardoor je snel tot de kern van het probleem komt of snel inzichtelijk krijgt welke vervolgstappen je wilt gaan zetten. De sessies met Lonneke hebben we enorm geholpen om inzichtelijk te krijgen waar ik energie van krijg en welk rollen goed bij me passen.

M.H.

Juiste richting nieuwe uitdaging

Lonneke heeft mij begeleid als coach en enorm geholpen bij het achterhalen van mijn drivers. Door het stellen van de juiste vragen en het gebruik van verschillende methodes heeft zij mij de juiste richting op kunnen helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

Daan

Veilig en vertrouwd

Luisterend oor, begrip en de samenvattingen achteraf waren top. Ook de dingen die je over jezelf vertelde vond ik fijn, want daardoor voelde ik me op gelijk level met je en als je dat kan creëren ontstaat er een veilige vertrouwde omgeving en dat is super.

Marleen

Ze stelt goede en kritisch vragen

Ik ken Lonneke van het ontwikkeladvies/ traject NL leert door. Toen ik mijn baan kwijtraakte heb ik gezocht naar een coach en zo ben ik bij haar terecht gekomen. Zij luistert goed en aandachtig, ze stelt goede en kritische vragen waardoor je makkelijk naar je eigen situatie en jezelf kijkt. Wat ik goed vond is dat ze ook een stukje over haar “geschiedenis” heeft verteld. Dat gaf me een beeld van iemand die veel levenservaring heeft. Zo iemand kon mijn situatie beter begrijpen. Naast een goed onderzoek en gesprekken gaf ze me veel tips voor het vinden van een nieuwe baan, waardoor ik binnenkort een nieuwe uitdaging ga beginnen.

Karolina

Optimaal benutten van talenten

Lonneke heeft mij heel goed begeleid. Ze heeft mij geholpen inzicht te geven in mijn talenten en drijfveren en hoe ik die nu en in de toekomst optimaal kan benutten. Lonneke is integer, sensitief en een professionele coach die op een gestructureerde en plezierige manier samen met mij dit avontuur is aangegaan.

Martijn

Oordelen over mijzelf loslaten

Ik vond het erg prettig om jou als coach te hebben, je hebt mij geholpen naar mezelf te kijken, en oordelen over mezelf los te laten. Door de coaching denk ik dat ik beter weet waar ik sta en wat ik kan.

Anoek

Zelfverzekerder in mijn werk

Ik heb de coaching als heel fijn ervaren.  Het voelt alsof ik iemand heb die me aanmoedigt en niet oordeelt. Er was een klik en ze heeft een warme persoonlijkheid en humor.
Ik voelde mij begrepen en ik heb echt stappen gezet in deze periode.
Het heeft mij zelfverzekerder gemaakt in mijn werk, rustiger gemaakt als ik aan de toekomst denk en mij een duidelijk beeld gegeven waar ik naar toe wil. Ik kan nu doelgerichter aan de slag om mijn doelen te halen.

Marjolein

Customized support

Lonneke coached me through some complicated questions regarding my career. The experience has been absolutely excellent. Lonneke has been providing customized support throughout my trajectory. Also, she leads by example and has significant experience in the domain. I believe that she could be an excellent coach to high performers in the IT industry and forces you to reevaluate in a pleasant manner, without making it too easy. I have recommended her to colleagues.

Slinger Roijackers Jansen

Fijne & bruikbare tools

De sfeer waarin de gesprekken plaatsvonden, de manier waarop we op eenzelfde soort lijn zaten waardoor ik het gevoel had dat ik echt begrepen werd! Ik had het gevoel dat de tijd er was om eea te bespreken. Interessante oefeningen, fijne & bruikbare tools & concrete tips hoe ik in de eigen tijd hier mee kon gaan oefenen. Hetgeen wat resulteert in een fijne routine, waar ik makkelijk op kan terugvallen als ik moeilijke momenten heb.

Marije Vellinga

Inzicht in talenten en (on)bewuste keuzes

Omdat ik sinds een jaar vanuit mijn hart een overstap heb gemaakt van de pensioenbranche naar de spoorbranche, wilde ik mij opnieuw oriënteren in de vervolgstappen voor mijn loopbaan. Hoewel ik hier altijd al mee bezig was, merkte ik nooit rust in de richting die ik op ging. Hierom besloot ik de hulp in te schakelen van een coach. Lonneke luisterde goed naar mijn verhaal en was in staat om mij inzichten te geven in mijn talenten en (on)bewuste keuzes. Dit deed ze op een professionele en gestructureerde manier. Waarbij ze proactief meedacht en haar eigen netwerk inzette om mij verder te helpen. Haar gespreksverslagen hielpen enorm en gaven houvast. Uiteindelijk ben ik door haar aanpak tot een heldere pad en doel gekomen, met rust als gevolg. Ik zal haar in de toekomst zeker nog een keer benaderen voor een reflectiegesprek en raad haar ten zeerste aan als coach.

Jay Ragho

Achtergrond

Ik heb ervaring als leidinggevende, trainer en coach. Naast mijn eigen coachpraktijk (2019) werk ik als coach bij bol.com (2008).
Naast 1 op 1 coaching heb ik ook ervaring met het coachen van teams, het ontwikkelen en faciliteren van workshops en begeleiden van intervisiegroepen.

Ik coach mensen uit verschillende branches (e-commerce,, zorg, onderwijs, detachering ) met verschillende achtergronden (IT, marketing, administratie) & ervaringen (studenten, managers, starters, experts).

Ik ben aangesloten bij Gingermood (matching bureau "De slimste weg naar de beste coach") en Coachfinder (een initiatief van Psychologie Magazine).

Ontwikkeling

Ik heb een gecertificeerde coachopleiding gevolgd en ik ben StiR Erkend Coach.

Verder ben ik opgeleid tot TMA professional. TMA staat voor Talenten Motivatie Analyse en brengt je drijfveren in kaart. 
(Klik hier voor meer informatie over de TMA)
 
Om te blijven ontwikkelen volg ik verdiepende workshops en trainingen, lees ik artikelen en luister ik podcasts.

Ik leer via intervisie aan de hand van praktijkcases van en met collega coaches en ik heb jaarlijks een aantal coachsessies met mijn eigen coach.

Wil je weten of coaching iets voor jou(w vraagstuk) is en of ik de juiste coach voor jou ben? 
Neem dan contact op voor een vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek.
Neem contact op