Talenten Motivatie Analyse

Talenten Motivatie Analyse

De TMA geeft inzicht mogen in talenten, drijfveren en ontwikkelmogelijkheden. 
Je krijgt inzicht in wat van nature bij je past, hoe je meer energie uit je werk kunt halen en in welke richting(en) je je kunt ontwikkelen.

De analyse is gebaseerd op de wetenschappelijke behoefte theorie van Henry Murray. De drijfveren en daaruit voortvloeiende talenten zijn belangrijke factoren die je aanzetten tot gedrag - of juist remmen. Gedrag wordt niet alleen bepaald door het "kunnen" (competenties en cognitieve capaciteiten) en “moeten” (omgeving en context), maar vooral ook door het "willen" (drijfveren en talenten; wie je (van nature) bent).

Het mooie aan de TMA vind ik de sterke punten benadering: doe vooral dingen waar je behoefte aan hebt en energie van krijgt, zie dat als een talent en ontwikkel je van daaruit verder, dan ben je het meest gemotiveerd en het meest effectief (en richt je dus minder op de dingen waar je geen behoefte aan hebt, die van nature minder bij je passen).

Aan de hand van een vragenlijst met stellingen worden drijfveren en daaruit voortvloeiende talenten in kaart gebracht.

Wat je krijgt

Je krijgt uitgebreid inzicht in

TMA voorbeeld rapporten

Ervaringen met de TMA

Mijn coachees geven de TMA een gemiddelde NPS (aanbeveling) score van 9,25. Het helpt hen om:

Neem contact op
Wil jij ook meer inzicht in je talenten en drijfveren? Vraag je je af of je baan wel bij je past? Wat je kan, wat je wilt en waar je echt energie van krijgt?  Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend en gratis (online) kennismakingsgesprek.